Oldalak

2016. május 1., vasárnap

Túrót túróval, liszt nélküli piskóta

Én csak azt nem tudom erről miért nem hallottam eddig.
Könnyen vagyok, mert nem vagyok túlzottan édesszájú, 
de néha én is rákívánok valami harapnivaló süteményre.
Ez a piskóta tökéletes alternatíva, 0 szénhidrát,
finom, könnyű, de mégis kiadós.


Piskóta hozzávalói:
25 dkg túró
5 db tojás
cukor/méz/édesítő vérmérséklet szerint
1 mokkásk. sütőpor

A tojást szétválasztod, a sárgáját a túróval, az édeseddel, elkevered, egy másik tálban habbá vered a tojásfehérjét a sütőporral, majd a két elegyet finoman összeforgatod, akárcsak a hagyományos piskótánál. Sütőpapírra teríted, légkeveréses sütőben 160 C° sütöd kb. 20 percig.
Amikor megsült, még melegen feltekered, és úgy hagyod kihűlni.
Akárcsak a hagyományos piskótát, megtöltheted cukormentes lekvárral, vagy bármilyen az elveidbe beleillő krémmel. Én a túró mellett döntöttem, mert imádom, s mert amúgy is ott figyelt a zacsiba a kél kilós csomag másik fele.
Túrókrém
25 dkg túró
1 Aktivia (bármilyen más joghurt is jó)
1 marék mazsola
vanília eszencia
cukor/méz/édesítő vérmérséklet szerint
1 ek. útifűmaghéj (a töltelék masszívabb lesz tőle)

Boldog Anyák napját!
Kata