Én csak azt nem tudom erről miért nem hallottam eddig.
Könnyen vagyok, mert nem vagyok túlzottan édesszájú,
de néha én is rákívánok valami harapnivaló süteményre.
Ez a piskóta tökéletes alternatíva, 0 szénhidrát,
finom, könnyű, de mégis kiadós.
Piskóta hozzávalói:
25 dkg túró
5 db tojás
cukor/méz/édesítő vérmérséklet szerint
1 mokkásk. sütőpor
A tojást szétválasztod, a sárgáját a túróval, az édeseddel, elkevered, egy másik tálban habbá vered a tojásfehérjét a sütőporral, majd a két elegyet finoman összeforgatod, akárcsak a hagyományos piskótánál. Sütőpapírra teríted, légkeveréses sütőben 160 C° sütöd kb. 20 percig.
Amikor megsült, még melegen feltekered, és úgy hagyod kihűlni.
Akárcsak a hagyományos piskótát, megtöltheted cukormentes lekvárral, vagy bármilyen az elveidbe beleillő krémmel. Én a túró mellett döntöttem, mert imádom, s mert amúgy is ott figyelt a zacsiba a kél kilós csomag másik fele.
Túrókrém
25 dkg túró
1 Aktivia (bármilyen más joghurt is jó)
1 marék mazsola
vanília eszencia
cukor/méz/édesítő vérmérséklet szerint
1 ek. útifűmaghéj (a töltelék masszívabb lesz tőle)
Boldog Anyák napját!
Kata